Logo Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Hoe ziet uw uitvaartverzekering eruit?

Heeft u een uitvaartverzekering? En weet u waar u precies recht op heeft?

Rondom uitvaartverzekeringen bestaan veel onduidelijkheden. Niet zo gek: u bent er niet in thuis en het is vaak een chaos aan papieren. Daarnaast zijn veel maatschappijen ooit overgenomen, zijn polisnummers en misschien zelfs de munteenheid inmiddels veranderd en dient u rekening te houden met indexering.

Wat betekent dat voor u?

Ik neem uw map met papieren graag op schoot en bel rond om helderheid te scheppen. Zo weet u binnen korte tijd waar u aan toe bent en wat het verzekerde precies waard is. Ook oude (kleine) polissen vanuit uw jeugd kan ik opsporen, waarmee we de betaling van uw ouders nog respecteren.

Het is in ieder geval goed om te weten dat u altijd bij mij terechtkunt: met of zonder uitvaartverzekering.

Sfeerbeeld Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Uitbetaling in natura of in kapitaal?

Een uitvaartverzekering kan op twee manieren uitbetalen: in natura of in kapitaal. Wat betekent dat?

 

Uitkering in natura

Heeft u een polis bij Ardanta, DELA, PC Uitvaart (voorheen PC Hooft), Monuta of Yarden? Dan is de kans groot dat u uw polis in natura wordt uitbetaald. In natura betekent simpel gezegd dat u een prijsafspraak heeft gemaakt met een maatschappij voor een vast pakket aan onderdelen en diensten: vijftig kaarten, basismodel kist, koffie/thee, cake en misschien een volgauto. Ook bent u daarbij vaak aangewezen op locaties en leveranciers waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt.

Maar misschien is uw situatie veranderd, of zijn uw wensen net even anders dan de voorwaarden? In dat geval betaalt u vaak flink bij aan toeslagen en meerkosten. En niet afgenomen diensten worden meestal niet verrekend. Dat is zonde, want hierdoor komt het pakket niet tot z’n recht en doet u zichzelf te kort.

Wanneer u mij de uitvaart laat verzorgen keert de verzekeraar de pakket-afhankelijke waarde uit. Dit bedrag kunnen we gebruiken om samen een uitvaart op maat te verzorgen. Naast dat ik alle producten en diensten één op één aan u doorbereken, ontvangt u ook op mijn dienstverlening een financiële tegemoetkoming.

Uitkering in kapitaal

Heeft u een polis bij Ardanta, Reaal, Conservatrix, Nationale Nederlanden, Yarden, Monuta, Generali, Klaverblad of Nationaal Spaarfonds? Dan is de kans groot dat uw polis in kapitaal wordt uitbetaald. Simpel gezegd financiert de verzekeraar de uitvaart tot de hoogte van het verzekerde bedrag. Daarbinnen bent u helemaal vrij in al uw keuzes, en dus ook in uw keuze door wie u de uitvaart laat verzorgen.

De uitkering kan aan de begunstigde worden betaald, maar wordt vrijwel altijd aan mij overgedragen ter voldoening van de (gedeeltelijke) uitvaartkosten. Een mogelijk overschot ontvangt u dan van mij terug samen met een bewijs van de daadwerkelijke uitkering.

Heeft u vragen over uw uitvaartverzekering? Ik beantwoord ze graag.

Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Uitvaart regelen of voorbereiden?

Dient u een uitvaart te regelen of legt u graag uw eigen uitvaartwensen tijdig vast?
Rowdy van Oorschot Uitvaartzorg is 24 uur per dag bereikbaar via 06 82 78 43 29