Logo Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Mogelijkheden voor bijzondere uitvaarten

Als een uitvaart voor iedere betrokkene passend is, ontstaat er een blijvende herinnering die kracht en steun meegeeft voor de verdere verwerking.

Wat passend is, verschilt per persoon, per familie en per kennissenkring. Er is heel veel mogelijk. Om u niet te laten verdwalen in al die mogelijkheden luister ik eerst naar uw wensen. Daarna help ik u uw eigen pad te vinden, om vanuit daar de juiste keuzes te maken. Keuzes die leiden tot het uiteindelijke doel: een weerspiegeling van iemands leven, en een blijvend mooie herinnering.

Als onafhankelijke uitvaartbegeleider ben ik niet gebonden aan leveranciers of locaties. Hierdoor kan ik volledig met u meebewegen.

Onderstaande mogelijkheden geven inspiratie voor diverse uitvaartthema’s.

Sfeerbeeld Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Exclusief op maat

Een exclusieve uitvaart op maat is de exacte weerspiegeling van iemands leven in één dag. Of in meerdere dagen, als dat uw wens is. Denk hierbij aan een locatie met een speciale betekenis, live muziek, informeel herinneringen delen, waarna de overledene per boot naar de laatste rustplaats wordt gebracht. Welke sfeer wenst u tijdens het afscheid?

Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam
Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Traditioneel passend

Een traditionele uitvaart is een afscheid gebaseerd op traditioneel genomen keuzes. Mooi, waardig en eervol. Hoewel u kiest voor traditionele keuzes, help ik u erbij om toch een eigentijdse touch aan de uitvaart te geven. Wat denkt u van de lievelingskoek van de overledene in plaats van de gebruikelijke cake?

Klein en intiem

Een kleine en intieme uitvaart is een afscheid met een warm karakter. In een huiselijke setting met de meest dierbare naasten rondom de overledene. Er is veel ruimte om met elkaar te zijn en te doen wat in het moment goed voelt. Misschien wordt er gedanst of brengt iedereen een zelfgemaakt gerecht mee. Na afloop gaat iedereen met een warm gevoel naar huis. Bij een intiem afscheid ben ik extra alert op mijn gepaste afstand om de intieme sfeer te bewaren.

Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam
Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Kerkelijke uitvaart

Een kerkelijke uitvaart is een afscheid waarbij de overledene in het huis van God wordt herdacht. Volgens een traditionele kerkdienst of dankdienst, en met de vertrouwde woorden uit de Bijbel waarmee de overledene is opgegroeid. In het bijzijn van een voorganger, naasten en de geloofsgemeenschap worden verhalen uit de Bijbel gecombineerd met verhalen uit het leven. Actief kerkganger of het contact met de kerk verloren: afscheid nemen volgens oude vertrouwde rituelen is altijd een bron van kracht om verder te gaan.

Cultuurgebonden uitvaart

Bij een cultuurgebonden uitvaart is uitgebreid ruimte voor eigen rouwrituelen. Elke cultuur is uniek en de manier van rouwen dus ook. Als uitvaartbegeleider in Amsterdam ben ik bekend met verschillende rouwculturen. Wanneer uw cultuur bijvoorbeeld tot de Surinaams-Creoolse behoort, regel ik voor u Drageman Wi Kan Doe of een bazuinkoor. En ik breng u in contact met een gerenommeerde aflegvereniging die een rituele wassing kan verzorgen.

Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam
Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Roze uitvaart

De kleur roze staat lang niet altijd centraal, maar de uitvaart van iemand uit de LHBTI+ gemeenschap wordt wel vaak aangeduid als een roze uitvaart. Wat staat er dan wel centraal? Naar mijn idee gaat het om een onuitgesproken gevoel van verbinding. Samen met een eventuele ‘zelfgekozen familie’ wordt de uitvaart zo vormgegeven dat het een (on)uitgesproken weergave van het leven is.

Groen en ecologisch

Bij een groene uitvaart kiezen we bewust voor een milieuvriendelijk afscheid. Misschien kiest u voor een begrafenis op een natuurbegraafplaats, een kist of wade bestaand uit duurzame materialen of vega(n) catering. U kunt ook milieubewuste details laten terugkomen in elektrisch rouwvervoer en online gedenken.

Heeft u bijzondere wensen? Voor mij voelt niets vreemd. dus u mag mij altijd vragen naar meer informatie. Ook als u nog volop in het leven staat.

Afbeelding Rowdy Van Oorschot Uitvaartzorg in Amsterdam

Uitvaart regelen of voorbereiden?

Dient u een uitvaart te regelen of legt u graag uw eigen uitvaartwensen tijdig vast?
Rowdy van Oorschot Uitvaartzorg is 24 uur per dag bereikbaar via 06 82 78 43 29